'Café Passé' in het teken van Meimaand Mariamaand

Wanneer:
21.05.2019
Tijdstip
14:00 - 16:00
Plaats:
Dorpspunt-in-Beveren Beveren-aan-de-IJzer

processie GijverinkhoveOp dinsdag 21 mei 2019 om 14 u. opent ‘Café Passé’ opnieuw zijn deuren in Dorpspunt in Beveren. Het erftgoedcafé staat deze keer in het teken van Meimaand Mariamaand. Wij zoeken deze keer foto's en verhalen van processies, Mariavereringen en talloze (veld)kapelletjes.

Ook deze maand nodigt het erfgoedcafé mensen uit om aan de hand van foto’s en verhalen herinneringen te delen over het dagelijkse leven in vervlogen tijden. Café Passé is er elke derde dinsdag van de maand, behalve in juli en augustus. 'Café Passé' wil alle aspecten van het dagelijkse dorpsleven aan bod laten komen: dorpsfiguren, lokale landbouw, beroepen, kerk en geloof, scholen, feesten, … Breng je oude foto’s, prentkaarten, affiches en andere verborgen parels mee. Interessante verhalen worden geregistreerd en oude foto’s en documenten ter plekke ingescand. Op die manier kunnen we waardevol erfgoed, dat dreigt verloren te gaan, bewaren voor de toekomst.

Café Passé’ is een initiatief van de dienst Mens & Vrije Tijd Alveringem in samenwerking met Dorpspunt in Beveren, Westhoek Verbeeldt en de plaatselijke erfgoedman Dirk Claerhout.

Het Dorpspunt is een plek waar inwoners van Beveren-aan-de-IJzer (Alveringem) en de omliggende dorpen elkaar kunnen ontmoeten en diensten terugvinden die uit de plattelandsdorpen zijn verdwenen. Het wordt uitgebaat door mensen die in de uitvoering van hun taken ondersteund worden door De Lovie vzw. Het Dorpspunt wil mensen met elkaar verbinden en investeren in een warme en zorgzame buurt.

Plaats: Dorpspunt in Beveren, Roesbruggestraat 20, 8691 Beveren-aan-de-IJzer

Info: Mens & Vrije Tijd Alveringem | 058 28 88 81 | cultuur@alveringem.be

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Mens & vrije tijd Alveringem

  • tel. 058 288.881 | cultuur@alveringem.be
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera