1 augustus 1915

Joseph Goossens is op 15 april 1894 geboren in de Kempense gemeente Kasterlee. De ongehuwde zoon van Jan Baptist en Maria Catharina Engelen treedt in 1914 als milicien in dienst van het Belgisch leger.

Op 1 augustus 1915 wordt hij door een geweerkogel in de keel gedood in Noordschote. Ook zijn strijdmakker Oscar Dejaegere uit Kortrijk krijgt een kogel in het hoofd. Hij wordt geëvacueerd naar de 2° Sectie Hospitalisering van de 1° Legerdivisie in Reninge. Hij overlijdt daar op 1 augustus 1915 aan de opgelopen verwondingen.

Oscar Dejaegere is ongehuwde zoon van Gustaaf Julien en Maria Sophia Declercq. Hij is in 1914 als oorlogsvrijwilliger in dienst van het Belgisch leger getreden.

Beide slachtoffers worden begraven op de militaire begraafplaats op de Molenhoek in Reninge. Deze begraafplaats is in 1968 opgeheven en het stoffelijk overschot van Joseph Goossens en Oscar Dejaegere worden herbegraven op de Belgische militaire begraafplaats van Hoogstade, respectievelijk onder de grafnummers 439 en 209bis.

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera