Wandelen

Kidspad 'Marie's Groote Oorlog' (5km)

Kidspad cover'Marie's Groote Oorlog' is een doe- en belevingstocht voor kinderen en gezinnen. Samen met het meisje Marie trek je door het dorp Alveringem tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Marie is op zoek naar haar broer, die soldaat is. Je kan haar helpen in haar zoektocht door onderweg een aantal opdrachten uit te voeren. In het rugzakje, dat je bij de start krijgt, zitten enkele voorwerpen die je nodig hebt om die opdrachten te vervullen. Onderweg leer je heel wat bij over de Groote Oorlog en over het leven in Alveringem tussen 1914 en 1918.

Kom je met een grote groep dan kun je bij Toerisme Alveringem een gids-soldaat reserveren die je tijdens de wandeling op sleeptouw neemt en onderweg nog enkele boeiende oorlogsverhalen vertelt.

Vertrekpunt: Hof van Wyckhuize

Prijs: € 5

Info: Toerisme Alveringem

 

Pannendorp Wandelroute (8,1 km)

Pannendorp WandelrouteDe wandelroute verkent het landschap aan weerszijden van de Lovaart in Alveringem. Aan de rechteroever komt het tracé langs de Leerzevaart en waar het pannendorp zich bevond, een voormalige dakpannenfabriek met bijhorende arbeiderswoningen, gelegen langs de Lovaart op een kleine kilometer ten noorden van de Fortembrug. Aan de linkeroever leidt de route naar Oeren, een dorpskern met een kerk, een Belgische militaire begraafplaats, enkele hoeves en een café.

Vertrekpunt: Mout- & Brouwhuis de Snoek in Fortem (Alveringem)

Prijs: € 2 

Info: Toerisme Alveringem 

 

 

Van Sint-Ricquiers naar (H)oeren (5 en 5,5 km)

Archeologische wandelrouteDeze archeologische wandelroute bestaat uit twee lussen van ongeveer vijf kilometer naar Sint-Rijkers en Oeren, met het Hof van Wyckhuize als vertrekpunt. Het contrast tussen beide dorpen is groot. Sint-Rijkers met zijn honderd inwoners heeft geen dorpskern meer, maar de geschiedenis is er nog tastbaar aanwezig. Oeren telt amper 50 inwoners maar de kerk, de militaire begraafplaats, het voormalig gemeentehuis (herberg) en de vele historische polderhoeven overspannen honderden jaren streek- en dorpsgeschiedenis. Bovendien heeft de Eerste Wereldoorlog heel veel sporen nagelaten in dit landschap.

Vertrekpunt: Hof van Wyckhuize, St.-Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem

Prijs: € 3

 Info: Toerisme Alveringem

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera