Fotoalbum

22-05-2014: Hof van Wyckhuize maakt zich op voor de Cultuurmarkt 100 jaar Groote Oorlog

 Foto oorlog splinters

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert Toerisme & Cultuur Alveringem  de Cultuurmarkt 100 jaar Groote Oorlog. Hiervoor slaan de gemeente Alveringem en verschillende culturele actoren uit de regio de handen in elkaar. Op die dag start ook de openluchttentoonstelling 'Alveringem in de Groote Oorlog'. Lees meer... 

16-11-2013: Theatervoorstelling 'Nieuwpoort Kaput' in de kerk van Oeren

Veel volk zaterdagavond in Oeren. En toch was het muisstil in de kerk voor de opvoering van het prachtige en aangrijpende theaterstuk 'Nieuwpoort Kaput' door het PanTheater. De stilte werd uiteindelijk verbroken door een daverend en welverdiend applaus. 

NieuwpoortKaput 005 

Bekijk meer foto's

16-10-2013: 'Witse' in Oeren

Wat zoekt de eigenzinnige politiecommissaris Witse op de militaire begraafplaats in Oeren?

Witse - film

Na de populaire tv-serie wordt nu als apotheose een langspeelfilm gedraaid over de norse politiecommissaris Witse. Hiervoor keert Werenfried Witse terug naar zijn roots in de Westhoek. Het politiecommissariaat van Veurne vormt de hoofdlocatie van de film. Maar het verhaal brengt Witse ook naar de militaire begraafplaats in Oeren. De Eerste Wereldoorlog loert om de hoek.

De speelfilm, die kortweg "W" zal heten, wordt geregisseerd door Frank Van Mechelen (Stille Waters, De hel van Tanger, De indringer,...).  Hij komt op 5 maart 2014 in de bioscoop.

 

 

06-09-2013: Ooigem eert slachtoffers in Oeren

Een veertigtal 70-jarigen, die als kind in het West-Vlaamse Leiedorp Ooigem school liepen, hebben op 6 september 2013 een bezoek gebracht aan de kerk en de militaire begraafplaats van Oeren. In het historische kerkje werd een poëtisch en muzikaal eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de Groote Oorlog.

 Ooigem 1 Bekijk meer foto's

 

03-07-2013: Marie's Groote Oorlog

Op woensdag 3 juli 2013 neemt de ervaren gids/soldaat Miguel Bouttry de kinderen op sleeptouw tijdens de speciale editie van de doe- en belevingstocht Marie's Groote Oorlog. MARIESOORLOG (1)

 

 

 

 

 

  
  Bekijk meer foto's

 

28-06-2013: ALVERINGEM CONFRONTEERT³

Op vrijdag 28 juni 2013 is het project 'ALVERINGEM CONFRONTEERT³' gelanceerd. In het gemeentehuis Hof van Wyckuize is het kidspad Marie's Groote Oorlog voorgesteld. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek Celines Grote Oorlog van Johan Ballegeer. Mirjam Ballegeer, de dochter van de auteur, krijgt het eerste rugzakje van het kidspad overhandigd. De genodigden maken ook kennis met deze nieuwe interactieve website www.oorlogserfgoedalveringem.be. Vervolgens wordt in de Sint-Audomaruskerk van Alveringem de tentoonstelling Dorpen in oorlog geopend.

 Opening Alveringem Confronteert

 

 

 

 

 

   Bekijk meer foto's

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera