Splinters - Oorlogskruistocht

Splinters - cover’Splinters’ is een herdenkingstocht op Alveringems grondgebied. Het is een route tussen gefolterde en verbrande dode bomen, van een denkbeeldig slagveld geplukt en herplant achter de frontlinie van weleer. Achter elke verminkte boom schuilt een bijzonder oorlogsverhaal.

Een handige kaart nodigt je uit om de ‘oorlogskruistocht’ in de dorpen van Alveringem te volgen. De ’14 staties’ brengen een hommage aan ‘doodgewone’ mannen, vrouwen en kinderen die de gruwelijke oorlog niet hebben overleefd… of net op een bijzondere manier hebben beleefd. De korte versie bij elke ‘statie’ kan je op de kaart lezen. Door met je smartphone of tablet de QR-code op het bordje op de boom te scannen, krijg je het hele verhaal. Wie over de kaart beschikt, kan deze verhalen ook op de website vinden.

De kaart biedt je verschillende mogelijkheden om de bijzondere kruisweg op je eigen ritme te volgen. Je kan met de auto of de fiets de volledige route langs de ’14 staties’ rijden (45 km). Maar je kan de tocht ook spreiden over meerdere wandel- en fietslussen, met afstanden van 6,5 tot 25 km. Onderweg passeer je ook tien grote foto’s, met oorlogstaferelen op historische locaties.

‘Splinters’ is een initiatief van de Dienst Toerisme & Cultuur Alveringem naar een idee van Stefaan Sampers  en Comsa! met de medewerking van de Cultuurraad Alveringem.

De kaart kost € 2

Bekijk de reportage op Focus TV

Info: Dienst Toerisme & Cultuur, St. Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem
058 28 88 81, toerisme@alveringem.be,
www.oorlogskruistocht.be

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera