In het spoor van 'In Vlaamse Velden'

VLAAMSEVELDEN4Westtoer presenteert nieuwe initiatieven in het teken van de prestigieuze tv-serie ‘In Vlaamse Velden’. Drie nieuwe fietsroutes, twintig verblijfsarrangementen, dagtrips voor groepen, een inspiratiekaart, een toeristisch boek en een website (www.invlaamsevelden.be) zorgen voor een extra toeristisch aanbod. Origineel is de themadag ‘In Vlaamse Velden’ op 15 maart in Veurne. De serie is voor een groot deel opgenomen in de Westhoek en vooral in Diksmuide, Veurne en Poperinge. De reeks plaatst ook het WO I-erfgoed van de Westhoek in de kijker.
  
Drie fietsroutes

De drie 'In Vlaamse Velden'-fietsroutes nodigen de bezoeker uit om te fietsen langs de voornaamste filmlocaties en belangrijke WO I-sites en musea in de Westhoek. Twee routes starten uit Veurne en een derde vertrekt uit Diksmuide. De routes zijn tussen de 28 en de 44 km lang en volgen de knooppunten van het fietsnetwerk. Aan de hand van QR-codes op de kaart zie je fragmenten uit de serie, die werden opgenomen op de plaats waar je langs kan fietsen. Kostprijs: 2 per stuk of € 4 voor de drie kaarten samen.
 

Twintig verblijfsarrangementen

Tijdens de opnames is het verblijf van de productieploeg georganiseerd bij logiesuitbaters in de Westhoek. Deze logiesuitbaters hebben voor potentiële verblijfstoeristen een nieuw ‘In Vlaamse Velden-verblijfsarrangement’ uitgewerkt. Het arrangement is geldig voor twee personen en omvat standaard één overnachting met ontbijt, het toeristisch boek In Vlaamse Velden, de inspiratiekaart en de drie In Vlaamse Velden fietsroutes. De arrangementen zijn online te boeken bij deze logiesuitbatingen via www.invlaamsevelden.be.
 
In Vlaamse Velden dag

Op zaterdag 15 maart 2014 organiseren de Provincie West-Vlaanderen, Westtoer/Toerisme Westhoek en Stad/Toerisme Veurne de themadag ‘In Vlaamse Velden’. Liefhebbers van de fictiereeks en geïnteresseerden kunnen de opnamelocaties bezoeken, kennis maken met het WO I-erfgoed in de Westhoek of deelnemen aan tal van (gratis) activiteiten.
 
De Grote Markt van Veurne wordt de centrale uitvalsbasis om in het spoor van de fictiereeks op verkenning te gaan. De VRT zorgt ter plaatse voor een preview van de laatste aflevering die op zondag 16 maart op antenne komt. De regionale zender Focus-WTV doet opnames van het programma ‘Alles Goed’ rond het thema ‘In Vlaamse Velden'. Enkele acteurs en teamleden van de productieploeg zijn aanwezig voor interviews en signeersessies.
 
Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan begeleide wandel- en autocartochten langs de opnamelocaties en diverse WO I-sites. Bezoekers aan de themadag kunnen tevens kennis maken met WO I-musea in de Westhoek. In primeur kan een bezoek gebracht worden aan het nieuwe belevingscentrum ‘Vrij Vaderland, leven achter het front’ in Veurne. Dit centrum bevindt zich in het Stad- en Landhuis op de Grote Markt en opent op 15 maart voor de eerste keer de deuren voor het grote publiek. Het volledige programma is vermeld op www.invlaamsevelden.be.
 
Dagtrips voor groepen

Wie de regio in grote of kleinere groep wil bezoeken, kan dit door een ‘dagtrip voor groepen’ te reserveren in het teken van de fictiereeks. Zowel begeleide wandelingen, fietstochten als autocarritten maken deel uit van het aanbod. Diverse combinaties en een programma à la carte zijn mogelijk.

Inspiratiekaart

Met de nieuwe gratis overzichtskaart kan de bezoeker in de voetsporen van het hoofdpersonage Marie treden en de opnamelocaties in de regio ontdekken. Dit kan door de QR Codes op de kaart in te scannen. De kaart is een inspiratiebron om de WO I sites en musea te bezoeken in de regio. De kaart is gratis te verkrijgen bij de diensten voor toerisme uit de Westhoek en bij Westtoer.
 
In Vlaamse Velden bezoekersgids

Het toeristisch boek ‘In Vlaamse Velden’ van uitgeverij Hannibaal is de ideale gids om de Westhoek te ontdekken. De uitgave bevat een selectie van de belangrijkste monumenten en routes in de regio. Acteurs en leden van de productieploeg getuigen over hun  persoonlijke band met de Eerste Wereldoorlog. Het boekt kost € 24,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel, bij een aantal diensten voor toerisme uit de Westhoek en bij Westtoer.
 
Alle toeristische info om de Westhoek te ontdekken in het spoor van de fictiereeks In Vlaamse Velden vind je op www.invlaamsevelden.be. Hier kan je ook de drie fietskaarten, inspiratiekaart of het boek bestellen.

De fietskaarten en de inspiratiekaart zijn ook te verkrijgen bij Toerisme Alveringem

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera