29 januari 1916

Jules Vanhee is op 26 februari 1893 geboren in Kortrijk. De ongehuwde zoon van Désiré en Berina Maria Decock treedt in 1913 als milicien in dienst van het Belgisch leger.

Korporaal Georges Verbeken is op 15 mei 1888 geboren in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. De zoon van Victor en Maria Josephina Vanongeval is gehuwd met Adela Helena Drogon. Hij treedt als oorlogsvrijwilliger in dienst van het Belgisch leger.

Op 29 januari 1916 worden de Belgische stellingen aan de Drie Grachten (Merkem/Noordschote) omstreeks 15.30 uur gebombardeerd. Georges Verbeken wordt door een obus getroffen. Hierbij wordt zijn buik opengereten en zijn hoofd verwond. Hij overlijdt ter plekke.

Jules Vanhee, die op dat moment in zijn abri zit, krijgt ook obusscherven in het hoofd en in het linkerbeen en wordt met talloze breuken - onderkaakbeen, bovenkaakbeen, rechter opperarm, rechter voorarm en beide benen - geëvacueerd naar het Belgian Field Hospital, dat gevestigd is in het Gasthuis Clep in Hoogstade. Hij overlijdt daar nog dezelfde dag om 17.30 uur.

De slachtoffers worden op 31 januari 1916 naast elkaar begraven op de Belgische militaire begraafplaats van Hoogstade, oorspronkelijk onder de grafnummers 361 en 362. Nu rusten zij daar onder de grafnummers 402 en 403.

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera