8 november 1918

Jules Milleville is op 25 december 1891 geboren in Komen. De ongehuwde zoon van Pierre François en Leonia Desmarets verdient de kost als conducteur. Hij is 1,74 meter groot en heeft licht kastanjebruin haar. Op 28 januari 1915 treedt hij als oorlogsvrijwilliger in dienst van het Belgisch leger.

Tijdens de tweede fase van het eindoffensief, op 16 oktober 1918, raakt de soldaat karabinier gekwetst in Ingelmunster. Hij wordt geëvacueerd naar het Belgisch militair hospitaal van Beveren-aan-de-IJzer. Amper drie dagen voor de wapenstilstand, op 8 november 1918, overlijdt hij daar om 17.30 uur aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer wordt begraven op het kerkhof van Beveren-aan-de-IJzer. Jules Melville is een van de weinige militaire slachtoffers in Beveren-aan-de-IJzer die na de oorlog niet herbegraven is op een Belgische militaire begraafplaats of op het kerkhof van zijn woonplaats. Zijn stenen kruis maakt deel uit van een klein Belgisch militair ereperk met zes grafstenen. Hier rusten ook A.E.M. Bremer, Lucien Berghof, Arthur Deconinck, Gaston Deloz en Gaston Marico

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Mens & vrije tijd Alveringem

  • tel. 058 288.881 | cultuur@alveringem.be
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera