8 oktober 1918

René Beaurieux is op 26 augustus 1890 geboren in Hoei. De ongehuwde zoon van strohoedenmaker Pierre Jean en Marie Catherine Onclin is doctor in de wetenschappen. Na zijn studies natuurwetenschappen en plantkunde aan de universiteit van Luik wordt hij leraar aan het het Atheneum in Hoei. Hij is 1,76 meter groot en heeft kastanjebruin haar.

Op 15 december 1917 trekt René Beaurieux alsnog als oorlogsvrijwilliger de grens over in Kanne en bereikt via Maastricht en Vlissingen Folkestone in Engeland, waar hij zijn opleiding krijgt van 1 januari tot 10 april 1918.

Tijdens het eindoffensief, op 6 oktober 1918, raakt hij gekwetst in Westrozebeke en wordt met een doorboorde rechterdij, een doorboord bekken, een gescheurde darm en een grote obusscherf in de linkerdij geëvacueerd naar het het Belgisch militair hospitaal van Hoogstade, dat gevestigd is in het Gasthuis Clep in Hoogstade. Hij overlijdt daar op 8 oktober 1918 om 18 uur.

Het slachtoffer wordt op 9 oktober 1918 begraven op de militaire begraafplaats van Sint-Rijkers (Alveringem), grafnummer 168, en later met militaire eer herbegraven op het kerkhof van het Limburgse Val-Meer, nu een deelgemeente van Riemst. Zijn naam staat zowel vermeld op het oorlogsmonument van Val-Meer als dat van Rocleng-sur-Geer. 

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Mens & vrije tijd Alveringem

  • tel. 058 288.881 | cultuur@alveringem.be
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera