Cultuurmarkt 100 jaar Groote Oorlog

Wanneer:
24.05.2014
Tijdstip
14:00 - 18:00

Cultuurmarkt - flyerOp zaterdag 24 mei organiseert Toerisme & Cultuur Alveringem op en rond het domein van Hof van Wykchuize de Cultuurmarkt 100 jaar Groote Oorlog. De cultuurmarkt geeft het startschot van het herinneringsproject “ALVERINGEM CONFRONTEERT”. Hiervoor slaan de gemeente Alveringem en culturele actoren uit de regio de handen in elkaar.

De honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog biedt een uitgelezen kans om de bezoekers te confronteren met het unieke, tot nog toe onderbelichte erfgoedverhaal van Alveringem in de Groote Oorlog. Met de talrijke initiatieven van het gemeentebestuur en de verschillende culturele actoren wordt in de herinneringsperiode 2014-18 een ambitieus en heel verscheiden cultuurtoeristisch programma aangeboden.

Op en rond het domein van het Hof van Wyckhuize kunt u op zaterdag 24 mei van 14 tot 18 uur proeven van het rijke en gevarieerde aanbod. Ontdek boeiende oorlogsverhalen op het kerkhof van Alveringem. Help het meisje Marie in haar zoektocht naar haar broer / soldaat in de Groote Oorlog. Luister naar enkele “flarden” oorlogsmuziek en kijk naar een stukje aangrijpend theater over gefusilleerde Belgische soldaten. Laat je verrassen door de Trancheekeuns. Neem met enkele radiozendamateurs een voorproefje op een uniek communicatieproject dat in 2015 het voormalig veldhospitaal Clep opnieuw wil “activeren”. Maak kennis met het erfgoedproject “Splinters” en de expo “Dorpen in Oorlog”. En stil u leeshonger op de Groote Oorlog-boekenstand… 

Dat en nog veel meer valt er op 24 mei te beleven en te ontdekken op en rond het domein van het Hof van Wyckhuize. Bovendien staan de culturele actoren ook klaar om u meer informatie te verstrekken over hun projecten. Toerisme & Cultuur Alveringem verspreidt een handige folder met alle gegevens en coördinaten.

Info: cultuur@alveringem.be

Toerisme & Cultuur Alveringem
058 / 28 88 81
www.alveringem.be
www.oorlogserfgoedalveringem.be

 

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera