Kids

Kidspad 'Marie's Groote Oorlog' (5km)

Kidspad cover'Marie's Groote Oorlog' is een doe- en belevingstocht voor kinderen en gezinnen. Samen met het meisje Marie trek je door het dorp Alveringem tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Marie is op zoek naar haar broer, die soldaat is. Je kan haar helpen in haar zoektocht door onderweg een aantal opdrachten uit te voeren. In het rugzakje, dat je bij de start krijgt, zitten enkele voorwerpen die je nodig hebt om die opdrachten te vervullen. Onderweg leer je heel wat bij over de Groote Oorlog en over het leven in Alveringem tussen 1914 en 1918.

Kom je met een grote groep dan kun je bij Toerisme Alveringem een gids-soldaat reserveren die je tijdens de wandeling op sleeptouw neemt en onderweg nog enkele boeiende oorlogsverhalen vertelt.

Vertrekpunt: Hof van Wyckhuize

Prijs: € 5

Info: Toerisme Alveringem

 

 In het spoor van Henri

In het Groene VeldHet Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem heeft een educatief pakket samengesteld voor de derde graad van het onderwijs. Het verhaal van Marie Callewaert en Henri Desmedt neemt u honderd jaar terug mee in de tijd en vertelt hoe de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog leefden achter het front.

Treed samen met uw leerlingen in de voetsporen van Marie, ontdek Alveringem tijdens de Groote Oorlog en kom te weten of deze twee geliefden elkaar terug in de armen sluiten.

Het pakket bestaat uit vier voorbereidende lessen, een didactische wandeling doorheen Alveringem (met een bezoek aan het Mout- & Brouwhuis de Snoek) en een verwerkingsles.

Vertrekpunt: Mout- & Brouwhuis de Snoek

Prijs: € 1 per leerling en begeleider

Info: Mout- & Brouwhuis de Snoek

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera