'Tussen IJzer & Schreve' geeft eerste jaarboek uit

Wanneer:
19.01.2021

Tussen IJzer en SchreveSinds vorig jaar is de Noordelijke Westhoek een historische vereniging rijker. ‘Tussen IJzer en Schreve’ wil meer aandacht schenken aan de lokale en regionale geschiedenis. Volgens initiatiefnemer Luc Vanacker is er echt nood aan een regionale historische vereniging die lezingen en artikels aanbiedt aan een breed publiek. Recent zijn immers een aantal heemkundige kringen en tijdschriften uit deze regio verdwenen of minder actief geworden". Om deze lacune op te vullen heeft een tiental historisch geïnteresseerden de koppen bij elkaar gestoken en de vereniging 'Tussen IJzer en Schreve' opgericht. 

Het is geen vlekkeloze start geworden. In het eerste jaar stonden er vier voordrachten over uiteenlopende onderwerpen geprogrammeerd. Maar door de uitbraak van de coronapandemie moesten drie van de vier voordrachten geannuleerd worden. Er is echter ook goed nieuws: het eerste jaarschrift van ‘Tussen IJzer en Schreve’ is klaar. In het 128 bladzijden tellend werkstuk vindt u ondermeer een uitgebreid dossier over 'Operatie Dynamo', die van 26 mei tot 4 juni 1940 plaats vond op de stranden van Duinkerke tot De Panne. Tijdens deze actie in het begin van de Tweede Wereldoorlog werden meer dan 330.000 militairen geëvacueerd naar het Verenigd Koninkrijk.  

Voor meer info over de vereniging en het jaarboek kunt u terecht op het secretariaat bij Kries Priem: ijzerschreve@gmail.com.

    

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • tel.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera