Wim speelt na de oorlog - Conférence

Wanneer:
11.11.2018
Tijdstip
15:00 - 16:30

Wim speelt na de oorlog

De artistieke duizendpoot Wim Chielens waagt zich na al die jaren aan zijn eerste soloconférence.

Deze conférence is opgebouwd als een vertelling die plaats heeft op de oudejaarsmiddag van het jaar 2025. De 1000-jarige storm is over West-Vlaanderen geraasd, de kust van de jonge Republiek Vlaaanderen ligt aan de randen van Ieper en Poperinge, behalve Izenberge ligt de hele Westhoek, het volledige IJzerfront onder water.

Wim (Chielens) doet zijn verhaal aan Kaluwa, een Oegandees meisje dat op bezoek komt in Ieper, zoekend naar sporen van de Grote Oorlog, maar zelfs in Ieper zijn die uitgewist… Het In Flanders Fields Museum werd opgedoekt kort na 11 november 2018, want het moest maar eens gedaan zijn met dat gedoe rond die ouwe oorlog van honderd jaar geleden...

Kaluwa wil echter wél over de oorlog horen, want zij is zelf een kind geboren uit een oorlogsconflict. Haar moeder werd als soldatenslavin gevangen genomen en verkracht door de rebellentroepen van Jospeh Kony in Zuid-Soedan. Ze wil begrijpen waarom mensen elkaar zo'n wrede dingen aandoen en ze hoopte dat misschien hier, in de frontstreek te vinden.

In de conférence komen een aantal korte personenverhalen uit de Eerste Wereldoorlog, maar vooral ook veel reflectie, zij het allemaal op een lichtvoetige toon. Het is een conférence over de zin van herdenken, van oude en nieuwe oorlogen, nu en straks.

Bekijk deze introductie!

Wanneer? Zondag 11 november 2018 om 15 u.

Waar? Gemeenschapszaal De Kwelle, Sint-Rijkersstraat 20, 8690 Alveringem

Tickets? VVK € 8 | ADD € 10

Organisatie? Mens & Vrije Tijd Alveringem | 058 28 88 81
cultuur@alveringem.be 
www.alveringem.be

Wim speelt na de oorlog

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Mens & vrije tijd Alveringem

  • tel. 058 288.881 | cultuur@alveringem.be
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera