Zoektocht

Op zoek... tocht op en achter het front (2 x 50 km)

Waterfront logoDeze toeristische zoektocht tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Fintele kadert in het project 'Waterfront 14', waarin het 50-jarig bestaan van de Nieuwpoortse Seascoutsgroep gecombineerd wordt met de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog. Hij loopt van 15 april tot 30 september 2014.

De tocht omvat twee lussen van net geen 50 km. De eerste lus vertrekt en eindigt in Nieuwpoort en loopt verder over het grondgebied van Koksijde, Veurne en Diksmuide. De tweede lus vertrekt en eindigt in Diksmuide en doorkruist tevens Veurne, Alveringem en Lo-Reninge.

Het parcours loopt grotendeels over fietsvriendelijke wegen, zodat ook de fervente fietsliefhebbers aan hun trekken komen. Bij elke lus horen 25 meerkeuzevragen met slecht één juist antwoord, op te lossen met de gegevens die ter plaatse te vinden zijn. Enige voorkennis van de streek of van de Eerste Wereldoorlog is dus absoluut niet vereist.

Behalve de vragen en een duidelijke routebeschrijving bevat de gids ook heel wat informatie over de monumenten en WO I-sites die tijdens deze tocht worden bekeken of bezocht.

Deze zoektocht is een realisatie van Patrick Devriendt en Ludwig Timperman, die hun sporen verdienden als de organisatoren van de autozoektochten in het kader van de Nieuwpoortse Frans-Vlaamse veertiendaagse.

De prijsuitreiking heeft plaats op zaterdag 11 oktober 2014 om 20 uur in zaal Iseland (boven de vismijn) in Neuwpoort.

Info: De zoektochtgids is voor de prijs van € 8 te verkrijgen bij
Toerisme Alveringem
Hof van Wyckhuize
St. Rijkersstraat 19
058 / 28 88 81
toerisme@alveringem.be

 

  Zoeken  

  • Mens & vrije tijd Alveringem

  • tel. 058 288.881 | cultuur@alveringem.be
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera